13 Aralık 2009 Pazar

Ispanaklı İtalyan Makarna


Ispanaklı İtalyan Makarna tarif tarifiMalzemeler
5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 demet ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yemeğin Tarifi
Ispanakları yıkayıp süzün. İnce ince doğrayın, tuz serpip ovalayın. Blenderda ıspanakları iyice ezip yoğurma kabına alın. 3 yumurta, 5 bardak un, karabiber ve tuz koyup yoğurun. Sert bir hamur tutup 20 dakika bekletin.
Hamuru 3 eşit parçaya bölüp 3 büyük yufka şeklinde açın. Hazır yufka büyüklüğüne getirin, sonra yufkaları 2 parmak genişliğinde olucak şekilde, gevşek bir rulo halinde sarın. Öte yandan keskin bir bıçakla ruloyu 0,5 ile 1 santim genişliğinde dilimleyin. Dilimlenen her bir parça ince uzun bir şerit haline gelecektir. Üzerine hafifçe un serpilmiş bir tepsinin içine bu şerit makarnalarınızı dağınık biçimde yerleştirin. Ve en az 30 dakika hafifçe kurumaya bırakın. Bu arada makarnanın suyu kaynamaya başladığında 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. 5 dakika daha bekleyin. Ve elinizle aldığınız şerit makarnalarınızı suyun içine aktarın. Bir iki kez el kevgiriyle karıştırın, haşlanan makarnalar 8-10 dakika içinde suyun yüzüne çıkmaya başlayacaktır. Yine el kevgiriyle makarnaları süzerek bir servis tabağına alalım üzerine eritilmiş ve hafif kızdırılmış tereyağını gezdirip karıştıralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder