13 Aralık 2009 Pazar

Acılı Spagetti tarifi

için Malzemeler :

• 120 gr. spagetti
• 350 gr. hindi kıyma
• 1/2 su bardağı soğan, doğranmış
• 1 diş sarmısak, dövülmüş
• 1 tatlı kaşığı mısır unu
• 250 gr. domates, rendelenmiş
• 2/3 su bardağı domates suyu
• 1 kutu konserve tatlı mısır
• 2 çay kaşığı acı pul biber
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 1/2 su bardağı rende taze kaşar (istenirse)
• Tuz

Acılı Spagetti

yemeğinin hazırlanışı:

Spagettileri kırıp kaynayan suda yumuşayana dek haşlayıp, süzün.

Teflon bir tavada soğan, sarımsak ve kıymayı karıştıra karıştıra pişirin. Mısır ununu ekip karıştırın. Domates suyu, kesilmiş domatesler, mısır, acı biber, kekik ve tuzu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Sosu koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın.

Hazırladığınız sosu haşlanmış spagettilerin üzerine döküp en üste isterseniz rende peynir serpip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder