13 Aralık 2009 Pazar

Beşamel Soslu Makarna

beşamel soslu makarna tarifiMalzemeler

1 paket makarna
Kaşar Peyniri

Beşamel sos için
2,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
tuz

Hazırlanışı

İlk olarak makarnaları haşlayın, tuz eklemeyi unutmayın. Ancak tam olarak pişmeden alın suyunu süzerek soğuk sudan geçirin. Daha sonra beşamel sosu hazırlayalım. Tereyağını minik bir tencerede eritin unu ekleyerek unun rengi dönene kadar kavurun. Üzerine sütü ilave edin iyice karıştırın (topaklaşmasın). Mikser kullanabilirsiniz. Son olarakta yumurtayı kırın tuzunu ekleyip onu da mikser ile iyice karıştırın ve sos pişene kadar karıştırın. Isıya dayanıklı bir kaba (ben borcam kullandım) makarnaları dökün beşamel sosu üzerine dökerek iyice harmanlayın. Makarnaların üzerine bolca kaşar peyniri rendeleyin 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar bekletin. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder