13 Aralık 2009 Pazar

Kıymalı Fırın Makarna...


*1 paket fırın makarna(herhangi bir makarna da olur)

*1 kg süt

* 4 yemek kaşığı un

* 1 yemek kaşığı margarin,1 çay bardağı sıvıyağ

* 250 gr kıyma

* 1 orta boy soğan

* 1 kaşık salça

* 1 domates,sivribiber,tuz.karabiber

* arzuya göre kaşar peyniri rendesi

İlkönce kıymayı,soğanı biberleri ve domatesi karnıyarık içi yapar gibi kavuruyoruz.Salçasını ,tuzunu ve baharatlarını atıp karıştırıyoruz birazcık su akıtıp bir kenarda bekletiyoruz.Makarnalar haşlanıyor.Yağı tencereye alıp unla beraber çok hafif unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Üzerine sütü döküp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.Piştikten sonra tuzunu ve karabiberini atıp ocaktan alıyoruz.Makarnayı süzüp beşamel sosun yarısını makarnaya katıyoruz.İyice karıştırıp makarnanın yarısını yağladığımız borcam tepsimize döküyoruz.Arasına kıymalı harcı koyup kalan makarnaları üzerine döküyoruz.En üstüne kalan beşamel sosumuzu iyice yayıyoruz.Önceden ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Kapatmaya yakın kaşar rendesini döküp fırından alıyoruz.Ilınınca servis yapıp,afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder