13 Aralık 2009 Pazar

Karabiberli Ev Makarnası



Karabiberli Ev Makarnası tarif tarifiMalzemeler
3 adet yumurta
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Yemeğin Tarifi
Yoğurma kabına unu döküp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, karabiber, tuz zeytinyağ koyup sert bir hamur tutun. Naylon torba içinde 20 dakika bekletin. Hamurdan iki beze yapın. Bezeleri yufkadan kalın açıp yuvarlak kalıpla şekillendirin. Makarnayı 2 saat serin yerde kuruması için bekletin.
Kaynayan tuzlu suya 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyun. Makarnayı 5 dakika haşlayın. Sosu makarnaya karıştırıp 2- 3 kez çevirerek malzemelerin iyice karışmasını sağlayın. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder