13 Aralık 2009 Pazar

TON'LU DOMATES SOSLU MAKARNA

1 kutu Dardanel Ton (160 g.)
15 g. toz şeker
400 g. şerit makarna
2 adet soğan
1-2 diş sarımsak
45 ml. sıvı yağ
30 g. siyah zeytin
4-5 adet soyulmuş domates
1 demet fesleğen
Tuz
Karabiber
Acı biber
Hazırlanışı
Makarnayı tuzlu suda haşlayın.
Soğanı kıyın, yağda kavurun. Sarmısağı ve domatesleri kavurduğunuz soğana ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin. Diğer tarafta zeytinin çekirdeklerini çıkartın.
Tuz, karabiber, toz şeker ile sosa ilave edin.
Fesleğeni saplarından koparıp şerit şerit kesin, küçük yapraklarını bütün bırakın.
Dardanel Ton’u süzüp (yada yağı süzülmüş Dardanel Poşet Ton kullanın) ufalayın sosun içine katın.
Tüm karışımı makarnanın üstüne koyup servis yapın.

Yemek Fotoğrafları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder